Pozvanie na Sviatok stánkov, 16. – 23. októbra 2024

Prečo sa kresťania zaujímajú o Sviatok stánkov? V cirkvi na celom svete rastie povedomie o potrebe návratu k hebrejským koreňom kresťanstva. Slávenie tohto biblického sviatku je inšpiráciou pre veriacich všetkých denominácií. Najviditeľnejším symbolom Sviatku stánkov sú malé stánky, ktoré symbolizujú štyridsať rokov na púšti, keď sa o izraelský národ Boh verne staral. Židovským rodinám je prikázané bývať v stánku, hebr, „suke“ počas ôsmich dní sviatku (Lv 23, 33 – 43) a ako kresťania dodržiavajúci túto tradíciu zrkadlíme charakter toho, že v najťažších časoch sa úplne spoliehame na Boha, ktorý plní zasľúbenia.

Medzinárodné kresťanské veľvyslanectvo Jeruzalem organizuje tieto podujatia od svojho založenia v roku 1980. 

Vzhľadom na pretrvávajúci vojnový konflikt, aj tento rok ponúkame možnosť ONLINE účasti, počas 8 dní od 16. do 23. októbra 2024.

Registrovať sa môžete tu: icej.sk/sviatok stankov2024 až do 15.10. Odporúčame ale rozhodnúť sa čo najskôr, aby ste dostali prístupový kód včas, ktorým sa prihlásite do platformy, cez ktorú bude celý program vysielaný a mohli sa v jej prostredí s predstihom zorientovať.

Tohtoročná slávnosť bude časom spomienky a obnovy!

Hoci je toto obdobie v Izraeli plné konfliktov a neistoty, cítime, že tento sviatok bude unikátnym a úžasným stretnutím, ktoré sa bude líšiť od všetkých predchádzajúcich sviatkov. Zachariášova vízia vidí národy, ktoré každoročne prichádzajú do Jeruzalema, aby „slávili sviatok“ (Zachariáš 14:16), pretože Boh sa tu chce stretnúť s aktuálnym prorockým zámerom.

Pre tých kresťanov, ktorí sa môžu pridať osobne, to bude skutočne neuveriteľný čas Božieho požehnania a solidarity s Izraelom

Téma nášho tohtoročného sviatku je zo Zachariáša 4:6 „Nie mocou ani silou, ale mojím duchom, hovorí Pán zástupov.“ Je to veľmi vhodná pravda, ktorú treba v tomto čase zvestovať Izraelu a národom, pretože víťazstvo určite príde skrze Ducha Pánovho!

Pridajte sa k nám na slávnosti, keď budeme uctievať Ježiša a buďme solidárni s Izraelom, keď nás najviac potrebuje.

Zhromaždime sa spolu ako jeden, za Sion!

K čomu získavate prístup svojou registráciou:

Budete môcť  sledovať živé vysielanie z Izraela. Sviatok stánkov sa začne solidárnym zhromaždením na hraniciach s Gazou, na ktorom si pripomenieme Izraelčanov, ktorí padli alebo boli zajatí ako rukojemníci. Obete útokov zo 7. októbra si uctíme osobitnou ceremóniou v oblasti, kde sa odohrali.  Stretnutie so stovkami kresťanov bude prejavom našej solidarity a podpory. Neskôr v ten deň sa obrad presunie do krásneho púštneho prostredia Kfar HaNokdim, kde sa uskutoční zhromaždenie. 

Potom sa program presunie do Jeruzalema na sedem dní osláv: pestrý sprievod národov, ranné semináre, večerné bohoslužby, programy chvál, svedectiev a inšpirovaného Božieho Slova.

Budete svedkami defilé národov v Jeruzaleme, čaká vás priamy prenos pochodu Jeruzalemom cez mesto a zúčastníte sa modlitebnej reťaze s veriacimi z celého sveta, bohoslužby s Večerou Pánovou na mieste Záhradného hrobu v Jeruzaleme  

Z pohodlia domova budete môcť sledovať osem večerných programov v priamom prenose z Jeruzalema vrátane slávnostného sprievodu národov v nádherných priestoroch Dávidovej veže. 

Registrácia umožní zborom a kresťanským skupinám zorganizovať vlastný program s modlitbami a chválami a živou projekciou priamo z Izraela.

Priame prenosy budú prekladané do slovenčiny a semináre budú k dispozícii v hlavných svetových jazykoch. 

Obsah bude dostupný online počas celého Sviatku stánkov a potom ostane prístupný v zázname. 

Môžete si vybrať z troch kategórií vstupného:

  • Základné vstupné vo výške 45 €  vám zaistí prístup ku všetkým programom do konca januára 2025 s prekladom do slovenčiny
  • Prémiové vstupné vo výške 108 €  vám predĺži prístup na dobu 9 mesiacov a navyše získate darček v podobe trička s motívom Sukkot 2024 a kalendára ICEJ 2025
  • Balík prvotín vo výške 153€ – k prémiovému vstupnému môžete pridať dar 45€, ktorý použijeme na pomoc Izraelu pri obnove po masakre zo 7. októbra

Dostanete aj digitálny certifikát potvrdzujúci vašu účasť.

TLMOČENIE DO SLOVENČINY BUDE ZABEZPEČENÉ.

Tešíme sa na vašu účasť.

Prihlášky na fyzickú účasť v Izraeli nájdete na stránke www.feast.icej.org.  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *