Sviatok stánkov 2024, 4 a 5 deň

Drahí priatelia a modlitební partneri,

V štvrtý deň osláv Sviatku stánkov ICEJ sa pozornosť sústredila na budúcu generáciu, keď si mladí izraelskí a medzinárodní veriaci užívali živý čas chvál v podaní nórskej chválitebnej skupiny NORTHWORSHIP a miestnej skupiny SOLU-Israel. Vedúci kapely Marius Wigardt a Shiloh Ben-Hod sa tiež pripojili k moderátorovi TBN-Izrael, Yairovi Pintovi, a národnému riaditeľovi ICEJ-Nórsko, Dagovi Øyvindovi Juliussenovi, aby slúžili povzbudením izraelskej mládeži, ktorá za posledný rok vojny v krajine prežila mnoho traumatických zážitkov.

Predpoludňajšie semináre piateho dňa zahŕňali celý rad zaujímavých tém, od apoštola Renê Terra Nova, ktorý hovoril na tému „Ty si posolstvo“ (Zachariáš 2, 1 – 4), až po časť so židovským pastorom Israelom Pochtarom a izraelským arabským pastorom Saleemom Shalashom, ktorí sa podelili o to, ako súčasný konflikt ovplyvnil židovských a arabských veriacich v krajine. Okrem toho si pútnici vypočuli hovorcu IDF vo výslužbe, podplukovníka Jonathana Conricusa, ktorý poskytol aktuálne informácie o bezpečnosti vo vojne v Izraeli, zatiaľ čo výskumník Reichmanovej univerzity Kasey Barr predniesol fascinujúcu prezentáciu na tému „Izrael a revolúcia umelej inteligencie“.

Večer sa národy zišli pri veľkolepej Dávidovej veži, kde izraelských hostí privítali aj svedkovia pestrého „Roll Call of the Nations“, keď zástupcovia 53 národov, ktoré sa tento rok zúčastnili na podujatí, hrdo vniesli svoje vlajky do kráľovského prostredia priamo pri hradbách Jeruzalema. Počas večera pozdravil prítomných aj senior minister vlády Nir Barkat a predseda JAFI generál Doron Almog, zatiaľ čo starší podpredseda ICEJ David Parsons predniesol izraelským hosťom povzbudivé posolstvo o skutočnej motivácii kresťanských sionistov.


Súčasťou hudobného programu toho večera bolo špeciálne vystúpenie izraelského speváckeho zboru „Or Lamishpachot“ (Svetlo pre rodiny) pod vedením renomovaného hudobného režiséra Kobiho Oshrata, pozostávajúci z členov izraelských rodín, ktorí stratili blízkych, a ktorého piesne priniesli prítomným povzbudenie. Estónsky zbor „Shamayim“ a známy huslista Sergej Popov boli tiež súčasťou dojímavých hudobných vystúpení.

Izraelský prezident Isaac Herzog tiež predniesol videopozdrav, v ktorom privítal kresťanských návštevníkov sviatku Sukot a poďakoval im za ich silnú podporu židovského štátu:

„Šalom, milí priatelia z prezidentskej rezidencie vo Svätom meste Jeruzalem. Je mi veľkým potešením podeliť sa o pozdravy so stovkami kresťanských pútnikov, ktorí sú dnes s nami v Jeruzaleme, a s tisíckami tých, ktorí sa k nám pridali s vašimi srdcami z celého sveta, a so všetkými, ktorí sem prišli v minulom roku, aby pomohli a podporili štát Izrael.

Sviatok Sukot, ktorý má korene v starovekých oslavách úrody, je tiež spätý so židovskou tradíciou dlhého obdobia zhromažďovania všetkých národov sveta, obdobia, keď sa všetky národy stretávajú okolo toho, čo nás spája, okolo našich nádejí na hojnosť, našich nádejí a modlitieb za mier a harmóniu medzi ľuďmi. Prorok Izaiáš prorokuje, že Jeruzalemský chrám bude priťahovať všetky národy v túžbe a modlitbe: „Môj príbytok sa bude nazývať domom modlitby pre všetky národy.“

Veľmi si vážime vaše modlitby za Izrael a tento Sviatok stánkov.

Ak si chcete pozrieť farebné fotografie zo sviatku a zaujímavé videá, pozrite si našu fotogalériu na adrese: feast.icej.org/feastgallery

Stále sa môžete zúčastniť na tomto život meniacom Sviatku stánkov. Okrem obohacujúceho každodenného vyučovania na seminároch si môžete pozrieť obľúbený Jeruzalemský pochod a rozšíriť svoju vieru o službu uzdravenia a Deň modlitieb. Naše každodenné podujatia v rámci Sviatku sú k dispozícii aj v sekcii „Video on Demand“ na našej jedinečnej platforme Sviatok. Ak sa k nám chcete pripojiť online, zaregistrujte sa na adrese: feast.icej.org

Požehnanie z Jeruzalema
Mediálny tím ICEJ


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *